250 gr. tereyağ ( bence 200 gr. yeterli)
150 gr. beyaz çikolata
2 cups pudra şekeri
1 cup süt
1 1/2 cup un
1/2 cup kek un
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
150 gr. sütlü çikolata
1 kutu (200ml.) krema
Verilen tarifte çikolata miktarları bir hayli fazla sütlü çikolata (600 gr.) kullanılıyor. O kadar çikolata komasına kimseyi sokmanın gereği olmadığını düşünerek 160 gr.'da karar kıldım ben, gayet de iyiydi tadı.
Tereyağ, beyaz çikolata, şeker ve sütü ısıya dayanıklı bir kaba koyup kaynama noktasına ulaşmadan ısınacak ve eriyecek şekilde ocağın üzerinde eritip karıştırıyoruz. Tüm malzeme krema kıvamına gelince başka bir kaba alıp, ılınmasını bekliyoruz 15 dakika kadar.
Elenmiş unu ılınmaya başlayan karışıma ilave ediyoruz. Vanilya esansı ve yumurtaları da ekleyip bir spatula yardımıyla hepsini birbirine karıştırıp homojen bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Elde ettiğimiz karışımın yarısını kelepçeli kalıbımıza döküyoruz. Geri kalan kek hamuruna da 2 kaşık kakaoyu ilave edip diğer kalıba döküyoruz. Düşük ısıda ısıttığımız fırında (140 C yeterli) 50 dakika pişiriyoruz.
Kekler pişerken sütlü çikolataları krema ile karıştırıp ocak üzerinde eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekler pişince her iki keki de enlemesine ikiye kesip, Erittiğimiz ve soğuttuğumuz sütlü çikolata sosundan aralarına sürüyoruz. En alt kat beyaz kek, çikolata sosu, kakaolu kek, çikolata sosu şeklinde aynı sırayı takip edip 4 katlı çamur kekimizi oluşturuyoruz. Artan çikolata sosunu da en üste ilave edip kekimizi tamamlıyoruz. Kesinlikle ertesi güne kalınca daha güzel oluyor. Çok yoğun çikolatalı ve çok lezzetli bir kek, tavsiye ediyorum. Herkese güzel haftasonları.