16 Ağustos 2007 Perşembe

Limon soslu Cheesecake


Malzemeler

250 gr. şekerli bisküvi (haylayf türü)
125 gr. erimiş tereyağ
3 kutu labne peyniri
110 gr. pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
3 tane yumurta

Limon sosu için:

45 gr. tereyağ
110 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu

Bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Erimiş tereyağla güzelce yoğurup, 20 cm’lik kelepçeli kabın içine kenarlardan iki santim çıkacak şekilde yerleştiriyoruz. Bunu otuz dakika buzdolabında bekletiyoruz. Diğer tarafta labne, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini mikserle çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Bu karşımı otuz dakika sonunda sertleşmiş olan bisküvi karışımının içine döküyoruz. Bundan sonra 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Limon sosu için:
Bir kabın içine su koyuyoruz ve kısık ateşte ocağın üzerine oturtuyoruz. Bu su dolu kabın içine başka bir kap daha koyuyoruz. Bu kabın içine tereyağ, pudra şekeri, çırpılmış 1 yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip, yaklaşık 20 dakika kadar kaşığın ters tarafı ile sürekli çırparak karışımın krema kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Oda ısısına gelene kadar bekletip cheesecake’in üstüne döküyoruz. Bunu bir gece buzdolabında bekletip daha sonra afiyetle yiyoruz.