25 Kasım 2010 Perşembe

Gezdim, gördüm geldim..

Aylardır düşündüğümüz ve yoğun iş tempolarımızdan dolayı uygun zamanı bir türlü yakalayamadığımız tatili Kurban Bayramını da içine alan 10 günlük tatilde gerçekleştirme fırsatı nihayet bulabildik. Herhangi bir tur programına dahil olmaktansa kendi gezimizi planladık.
Singapur, Malezya (Kuala Lumpur) ve Thailand (Bangkok) 'dan oluşan gezimizde sokak sokak, turist gibi değil o şehrin insanıymış gibi gezdik. Sadece uzak doğu yemekleri yiyip, en turist girmeyen sokaklarını keşfettik. Tüm şehirlerde ulaşım için metro ve otobüs kullandık. Yürüdük yürüdük yürüdük...

İlk durağımız olan Singapur şehir gibi şehirlerden. Meşhur Orchard Road'da lüks almış başını yürümüş.


Clark Quay Singapur'da gece hayatının en hareketli bölgesi. China Town..
Little India...
China Town ve Little India, şehrin içinde Çinlilerin ve Hintlilerin kurduğu kendi etnik kültürleri ile yaşadıkları yerleşim alanları. Little India'da tapınaklarında bir düğüne şahit olduk.


Orkide bahçeleri, botanik parklar, Singapur'un egzotik ortamının ayrılmaz parçaları...
Tüm caddeler çıldırmış bir şekilde yılbaşına hazırlanıyor. Her yerde Christmas şarkıları çalıyor.
40 derece sıcakta hayatlarında hiç kar göremeyecek olan insanlar, yaptıkları suni karlar ve plastikten buzlarla ortamı kış havasına sokmayı deniyorlar.
Sentosa Adası Singapur'dan teleferikle çok kısa zamanda ulaşılan bir eğlence merkezi. Under Water World'deki yürüyen yol sayesinde siz balıkları her yönden izleme şansını buluyorsunuz.

Yarın Malezya...