5 Mart 2009 Perşembe

Portakallı Kek

Annemin yıllardır yaptığı kekin makyajlanmış hali aslında.

Tarifte her ne kadar kek diye geçse de bana kalırsa pandispanya.

Yumuşacık ve mis gibi portakal kokulu.

Hemen malzemeler ve yapılışı:

3 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi

Ayrıca
2 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı toz şeker

3 yumurta ve toz şeker, mayonez kıvamına gelene dek çırpılır.
Portakal kabuğu rendesi ve toz şeker, karışıma ilave edilir.
Un ve kabartma tozu elenerek karışıma tahta kaşık yardımı ile ilave edilir.

Hamur, dikdörtgen, ısıya dayanıklı bir kaba ya da benim yaptığım gibi tekli kek kalıplarına pay edilip,
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.


Kek pişerken 2 adet portakalın suyu sıkılıp, 1 adet portakal kabuğu rendesi ve 4 çorba kaşığı toz şekerle orta ateşte şeker eriyene dek kaynatılır.

Fırından çıkarılıp 5 dakika dinlendirilen kekin üzerine, sıcak portakal suyu dökülerek kekin ıslanması ve yumuşaması sağlanır.

Ve mis gibi portakal kokan kek, afiyetle yenir.