8 Mart 2009 Pazar
Mini Pizza
Pazar sabahı kahvaltı masamızın konuğuydu mini pizzalar.
Hamurunun yoğurulması 5 dakika sürmeyen, 20 dakikada pişme süresi ile yarım saatte yenebilir hale gelen pratik bir pizza tarifi.
Benim gibi porsiyonluk ikramları seviyorsanız minik minik, isterseniz ısıya dayanıklı büyük bir kapta büyük boy pişirebilirsiniz. Sunum size kalmış...
2 çorba kaşığı yumuşak margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1/2 paket YuvaMaya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Ekmek hamuru kıvamına gelecek kadar un (yumuşak bir hamur olması önemli)
Üzeri için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Üzeri için hazırlanan 1 çay bardağı süt ve yumurta hariç tüm malzeme ile yumuşak bir hamur tutulur.
Mayalanması beklenmeden hafifçe yağlanmış büyük bir kaba ya da porsiyonluk kaplara hamur 1 parmak yüksekliğinde yayılır.
Hamurun üzerine kekik ile harmanlanmış domates püresi sürülür.
Kaşar peyniri rendesi ve kullanılacak malzeme ile kaplanır.
1 çay bardağı süt ile 1 yumurta çırpılarak malzemenin üzerine dökülür.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika arası pişirilir.