10 Kasım 2008 Pazartesi

Mantar Kurabiye

Malzemeler ve Yapılışı :

125 gr margarin ya da tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı kakao ya da Türk kahvesi

*Yağ, yumurta ve şekeri krem haline gelene kadar hamur karma makinesi ya da elinizle yoğurun.

*Un, nişasta, kabarma tozu ve kakao/kahve'nin 1 çay kaşığını malzemelere ekleyerek yoğurup, yumuşak kıvamlı esnek bir hamur edin (Ben kahve ile yapıyorum). Kahve hem hamurun rengini kırıp gerçek mantara daha yakın bir renk elde etmemi sağlıyor hem de güzel bir lezzet veriyor.

*Hamurdan küçük misketler yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında bir miktar boşluk bırakarak dizin.

*Benim ölçülerimle 26 adet mantar kurabiye çıkmakta.

*Alyans genişliğinde bir şişe kapağını ya da şişe ağzını kakao/kahve'ye bulayıp, her bir hamurun tam ortasına gelecek şekilde bastırıp çekin.

*175C ısıtılmış fırında 20 dakika pembeleşmeden, beyaz kalacak şekilde pişirin.