14 Kasım 2008 Cuma

Çikolatalı Tart

Malzemeler

8 Adet tart için

150 gr. küçük küçük doğranmış yumuşak tereyağı
1/3 su bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 yumurta akı

100 gr bitter çikolata /kuvertur
100 ml sıvı krema

Sıvı kremayı kaynama noktasına gelince altını kapatacak şekilde ısıtıp, çikolata parçalarının kremanın sıcaklığında eritip, soğutuyoruz.

Hamur için:
Tereyağ, toz şeker, ve kakaoyu kısık ateşte ısıtıyoruz.
Tereyağ eriyince, ateşten alıp unu ilave ediyoruz.
En erka yumurta akını ekleyip, yoğurduğumuz hamuru, 30 dakika buzdolabında soğutuyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıp, küçük tart kalıplarını yağlıyoruz.

Hamuru 1 cm kalınlığında açıp, tart kalıplarından biraz büyükçe yuvarlaklar kesiyoruz.

Hamurları tart kalıplarına yerleştirip, taban kısımlarını çatal yardımı ile deliyoruz. (Ortalarının kabarmaması için)

20 dakika buzdolabında bekletip, ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

Soğuyunca kalıplardan çıkarıp, içlerini çikolatalı dolgu malzemesi ile dolduruyoruz.

Üstlerine eleyerek kakao serpiyoruz.