23 Haziran 2008 Pazartesi

Çatlak Kurabiye


1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sert tereyağı
1 yumurta
1.1/2 bardak un
1/2 bardak (pudra şekeri üzeri için)
Hemen tüketilecek adette, yaklaşık 12-13 adet kurabiye çıkmakta.
Fırın ısısı: 200 C
Un, kabartma tozu, kakao bir kaseye elenip pudra şekeri ilave edilir.
Küp şeklinde doğranmış tereyağ, toz karışıma eklenip küçük kırıntılar oluşana dek ovulur.
Çırpılmış yumurta unlu karışıma katılır.
30 dakika buz dolabında bekletilir.
Hamurdan, cevizden küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.
Topların her bir yanı bolca pudra şekerine bulanır, fırın tepsisine yerleştirilir.
10 dakika pişirilir.
Tamamen soğuması için fırından çıkınca tel ızgaranın üzerine alınır.
Herkese güzel bir hafta dileği ile...