Etimek tatlısını bilmeyen, yemeyen ya da yapmayan yoktur sanırım. "Yıllarca yaptığım tarifin dışında, bu tatlıyı başka bir şekilde yapan var mı farklı bir şekilde de deneyeyim" diye internette araştırırken en farklı şekilde yapanın kendim olduğunu gördüm. Genelde etimekler kaynatılmış şekerli su ile ıslatılıp, sonrasında yapılan puding ya da muhallebi üzerine dökülüyor en arka kremşanti ile kaplanıyor. Benim yapış stilimin aşamaları da aynı olmakla birlikte kullandığım malzemeler daha farklı. Ara katı muhallebiliyi de pek çok yerde yemiş biri olarak aşağıdaki tarifi bir kez deneyin derim. Herkesin tarifi kendine güzeldir ama :) bu gerçekten güzel oluyor.
1 paket tuzsuz etimek
1 bardak su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı irmik
1 poşet krem şanti ve 1 su bardağı süt
Vanilya - Hindistan cevizi rendesi
Etimekleri derinliği olan dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde yerleştiriyoruz.
Pekmez, su ve toz şeker üçlüsünü kaynatıp kıvamlı bir şerbet yapıyoruz.
Etimeklerin üzerine şerbeti döküyoruz.
Şeker, süt ve irmiği muhallebi gibi pişirip, piştikten sonra içine bir miktar vanilya katıyoruz.
İrmikli muhallebiyi etimeklerin üzerine düzgünce yayıp 1 saat kadar soğumasını bekliyoruz.
1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayıp soğuyan kremanın üzerine sürüyoruz.
Üzerini hindistan cevizi ile kaplıyoruz.
Şekilli kalıplarla keserek servis yapıyoruz.