29 Şubat 2008 Cuma

Milföy - Bisküvi - Tart


MİLFÖY KÜLAHLARI

Bana göre yapımı en kolay ve en güzel görünümlü tuzlu ikramlıklardandır bu milföy sarmaları. Bir milföyü 6 şeride kesip, her 3 şeridi birbirine ekleyerek metal külahlarıma sarıp 10 dakika pişiriyorum milföyleri. İçine en çok yakışan tat, haşlanıp ezilmiş patates ile krem peynir karışımı. Biraz da dereotu ilavesi.



ÇİKOLATALI RENKLİ ÇİLLİ BİSKÜVİ

Bu bisküviler, Women's Weekly'nin cookies kitabından. Kıtır kıtır çok lezzetli bisküvilerim oldu.

125 gr. tereyağ,
165 gr. esmer şeker
1 yumurta
225 gr. un
35 gr. kekun
35 gr. kakao

Bütün malzeme ile kurabiye hamuru yaptıktan sonra, yağlı kağıt üzerinde 5 mm inceliğinde açıp kağıt ile birlikte rulo yaparak yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. İyice sertleşmiş hamuru değişik ebatlarda yuvarlak kalıplarla kesip, 160 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyelerin bir yüzünü erittiğimiz (200 gr) bitter çikolataya batırıyoruz. Renkli pasta süsleri ile kaplıyoruz.



ISPANAKLI MANTARLI TART

2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
125 gr. yumuşak margarin (ben light Becel kullanıyorum)

Çok gevrek tartları sevmem ben. Genelde gevrek tuzlu hamurişi sevmem. Yumuşak olmalı...
Bu tartı senelerdir yaparım, tam benim ağzımın tadına göre. Hamuru tart hamurundan çok pide hamuru gibi.
Yumurtanın 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıp diğer bütün malzeme ile yumuşak bir hamur tutuyoruz. Tart kalıbımızı yağlayıp, hamurun yumruk kadarını üzerini süslemek için ayırıp geri kalanını kalıba yayıyoruz.
300 gr. köklerinden ayrılmış ıspanağın sadece yaprak kısmını 2-3 dakika kadar kaynar suda bekletip, suyunu süzüyoruz. Dilimlediğimiz 10 adet mantar, biraz kaşar rendesi, tuz ve karabiber ile harmanlıyoruz. Tart hamurumuzun üzerine pay edip, üzerine 4-5 kaşık çiğ krema gezdiriyoruz. Ayırdığımız tart hamurunu ince şeritler halinde tartın üzerine yayıp kafes şekli veriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra yarım saat kadar ılınmasını bekleyip ılık servis yapıyoruz. Yapana ve yiyene afiyet olsun. Şimdiden güzel bir hafta sonu dileği ile sevgiler.