20 Nisan 2009 Pazartesi

Nişan Kurabiyeleri ve Mutfakland


Baharın gelmesi ile birlikte, söz, nişan, düğün sezonu da hız kazandı. Geçtiğimiz hafta sonu için hazırladığım 4 ayrı söz/nişan kurabiyeleri ve cupcake'leri bu yazın yoğun geçeceğini gösteriyor.
Fotoğraflardaki cupcake ve kurabiyeler Merve & Türker için hazırladıklarım.



Uzun zamandır pek çok mail ve telefonda, kurabiye ve cupcake siparişine nasıl başladığım, kendimi nasıl fark ettirdiğim hakkında sorular almaktaydım. Garip ama, sadece kullandığım malzemeleri görmek için bile gelmeyi teklif edenler oluyor :)

Kursuma katılan pek çok kurabiye severin şeker hamurlu kurabiyeleri kendilerine marka oluşturup, profesyonel olarak yapmak istediklerini de gözlüyorum.

Benim gözlemlerim kadar, gelen mail'ler, edilen telefonlar, eşimin ve iş arkadaşı Nusret'in de dikkatini çekince, "Bu konuda üretken olmak isteyen, aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev hanımları ve profesyoneller için bir şeyler yapmalı..." düşüncesi ile bir portal oluşturmayı planladılar.



Mutfakland, yeni yıldan beri üzerinde çalışılan, 1 ay önce de yayına geçen bir proje. Uzun soluklu ve geniş kapsamlı. "Nereden başlamalı" diyen ev hanımları, yetenek sahipleri ve girişimciler dışında, blog ve web sitesi sahipleri de sistem içinde yer alabiliyorlar. Sistemde bulunanların ürünlerinin yer aldığı ana sayfa dışında, herkes kendi sayfasını da oluşturup, bir sanal mutfak sahibi oluyor. Kısaca, herhangi bir domain ücreti ödemeden, hosting detay ve sorunlarıyla uğraşmadan, herkes bir web sitesi sahibi oluyor. Bir blog'un ötesinde bir oluşum olan bu portal, sadece pasta-kurabiyeden ibaret de değil. Her tür gıda ürünü ve yemek, tüm restaurant ve işletmelerin takibinde olacak.

Şimdiden bloglar arasından tanıdığım isimleri orada görmek çok güzel. Bugün itibarı ile Happy Cookie Day, yani ben de ürünlerimle orada olacağım.


Güzel bir hafta dileği ile.