Test edilip onaylanacak. Bakalım pastane mekiklerine benzemiş mi!
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı süt
1 çay bardağı, ince çekilmiş badem
1 çay kaşığı, kabartma tozu
1 çay bardağı, kıyılmış çikolata
1 paket vanilya
2 1/2 su bardağı un
Mekik sayısı kadar dondurulmuş vişne
(Bu ölçüden yaklaşık 30 adet mekik çıkmakta.)
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Ayrı kaplarda çırpılır.
Kar haline getilmiş aklara oda ısısındaki tereyağ eklenir.
Yumurta sarısı ile pudra şekeri mayonez kıvamına gelene dek çırpılır
Her iki karışım birbirine tahta spatula ile yedirilerek eklenir.
Diğer kuru malzemeler karışıma ilave edilip, mekik kalıplarına pay edilir.
Herbirinin ortasına birer vişne yerleştirilir.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek 20 dakika pişirilir.