28 Ocak 2009 Çarşamba

Vişneli Çikolatalı Mekik

Pastane vitrinlerine her baktığımızda Teoman'ın adını bilmediği halde, "Ben bunları çok seviyorum, sen bana neden bunlardan yapmıyorsun" dediği mekik!

Test edilip onaylanacak. Bakalım pastane mekiklerine benzemiş mi!


Denemek isteyenlere tarif;


3 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

125 gr. tereyağı

1 çorba kaşığı süt

1 çay bardağı, ince çekilmiş badem

1 çay kaşığı, kabartma tozu

1 çay bardağı, kıyılmış çikolata

1 paket vanilya

2 1/2 su bardağı un

Mekik sayısı kadar dondurulmuş vişne

(Bu ölçüden yaklaşık 30 adet mekik çıkmakta.)


Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Ayrı kaplarda çırpılır.

Kar haline getilmiş aklara oda ısısındaki tereyağ eklenir.

Yumurta sarısı ile pudra şekeri mayonez kıvamına gelene dek çırpılır

Her iki karışım birbirine tahta spatula ile yedirilerek eklenir.

Diğer kuru malzemeler karışıma ilave edilip, mekik kalıplarına pay edilir.

Herbirinin ortasına birer vişne yerleştirilir.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek 20 dakika pişirilir.