Tarif, Alfa Yayınlarından çıkan "Çikolata" adlı kitaptan.
Her ne kadar tarif balkabağını soteleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirtiyorsa da, benim yaptığım gibi, evde bulunan, 5-6 parça kabak tatlısını değerlendirmek için ideal.
Muffinler için:
150 gr. beyaz un
75 gr. kepekli un
1 çay kaşığı karbonat
50 gr. yulaf
100 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı parça çikolata
200 gr. bal kabağı
60 gr. ufalanmış fındık
Çikolatalı Krema için:
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
50 gr. eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı süt
Muffinler için: (16 adet)
(Fırın ısısı 180 derece)
Unlar, yulaf ve karbonat, bir kapta karıştırılır.
Tereyağ, esmer şeker ve vanilya, krema kıvamına gelene dek mikserle çırpılır.
Yumurtalar birer birer karışıma eklenir.
Mikserin hızı düşürülerek unlu kuru malzeme ve yoğurt, dönüşümlü olarak azar azar eklenir.
Rendelenmiş ve kısık ateşte sotelenmiş kabak ya da benim yaptığım gibi 5-6 parça kabak tatlısı ,
çikolata ve fındıklar, kaşık yardımı ile karışıma ilave edilir.
16 adet muffin kalıbına karışım eşit olarak bölüştürülür.
15- 20 dakika fırında pişirilir.
Çikolatalı Krema için:
Eritilmiş tereyağının içine pudra şekeri ve kakao ilave edilir.
Kıvamın inceltilmesi için süt azar azar eklenerek krema kıvamına gelene dek mikser ile çırpılır.
Krema muffinlerin üzerine sürülüp, birer parça ceviz ile süslenir.
Alfa Yayınlarının Eylül 2008'de ilk basımını yaptığı, orjinal adı "The Golden Book of Chocolate" olan, içinde 300'ün üzerinde hepsi denemeye değer çikolatalı tarif bulunan kitabı "KİTAPTÜRK"ten inceleyip, etiket fiyatı üzerinden yapılan" %20 indirimle" temin edebilirsiniz.