5 Aralık 2008 Cuma

Truffle



Makro'dan Duncan Hines'ın "Red Velvet" cake mix'ini almıştım 1 ay önce. Acele tarafından cupcake şeklinde pişirdim. Kocaman kremalı cupcake'ler yapmaktı amacım. Zamansızlıktan bir türlü yapamadım. 1-2 gün ortada durduktan sonra zavallı kekçikler, 3. gün nihayet deepfreeze'in yolunu tuttular ve bu bayram karşınıza "truffle" şeklinde çıktılar.


Kekleri yumuşatmak için 1 kutu çilekli labne peyniri kullandım. Hamur kıvamına getirip, ceviz büyüklüğünde toplar yaptım.

Bitter ve fildişi kuvertürü eritip, kek toplarını çikolataya buladım. Üzerlerini de antep fıstığı ve badem ile süsledim.

Yaklaşan Kurban Bayramı için hem ikramlık, hem hediyelik, iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.