12 Aralık 2008 Cuma

Muzlu Kek

Daha önce fotoğraflarını yayınladığım cupcake'lerin hamurundan arta kalan hamurdan evimiz için de küçük bir kek yaptığımdan ve daha sonraki zamanlarda tarifini yayınlayacağımdan bahsetmiştim. İşte o "muzlu kek", bu muzlu kek.

Muzlu kek, kararmış ve yumuşamış muzları değerlendirmek için bence iyi bir alternatif.

Malzemeler:
3 adet yumurta
2 adet yumuşak muz (püre haline getirilecek)
1 1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
3 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
Yoğurdu ve yağı ilave edip iyice yediriyoruz.
Tarçın, ceviz, limon suyu ve muz püresini karışıma ekliyoruz.
Kabartma tozu ve unu elekten geçirip tahta kaşık kullanarak hamura yediriyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru koyup,
Önceden 170C'de ısıtılmuş fırında, her tarafı kızarana dek yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
Arzuya göre üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...