Kabukları soyulmuş ayvalar ikiye bölünüp, iç kısımları kaşık yardımı ile oyularak çekirdekleri çıkarılır.
Tencereye düzgün oturmaları için taban kısımları bir miktar kesilir ve tencereye yerleştirilir.
Tüm ayvaların içine 1'er adet karanfil saplanır.
Çukur kısımlarına 1'er kahve fincanı toz şeker doldurulur.
1 kahve fincanı su tencerenin içine ilave edilip, çıkarttığımız ayva çekirdekleri eklenir.
Çok kısık ateşte ayvalar rengini alana ve suyu jöle kıvamına gelene dek yaklaşık 1 saat pişirilir.
Pişme süresi ayvanın cinsine göre değişeceği için yarım saatten sonra kontrollu bir şekilde pişirmekte fayda var.
Kaymak ya da kremşanti ile ceviz veya antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...