1 Eylül 2008 Pazartesi

Sakızlı Sütlaç

Tarif eski bir "Sofra" Dergisinden

4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker (çok şekerli oldu)
2 yumurta sarısı
2-3 adet damla sakızı
10 gr. tereyağ

Pirinci yıkayıp, 2 su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
Pirinç ununu, 1 su bardağı sütün içinde bulamaç haline getiriyoruz.
3 bardak süt, 1 bardak toz şeker ve pirinç unlu sütü birlikte çok kısık ateşte karıştırarak, kaynatmaya başlıyoruz.
Süt koyu kıvam almaya başlayınca, dövülmüş ve 1 yumurta sarısı ile karıştırılmış damla sakızını karışıma ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
Sütlacı fırın kaplarına paylaştırıp, üzerine eritilmiş tereyağ, yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı sütten oluşan karışımı tabaka halinde sürüp, 200 derecede, ızgaraya ayarlanmış fırında 3-4 dakika bekletip kızarmasını sağlıyoruz.
Yapan, yiyen herkese afiyet olsun.