Diğeri ise muzlu rulo pasta. O da bir dahaki post'ta.
Annem her yıl, portakalın kabuklarını rendeleyip, bol miktarda toz şekerle karıştırıp, rondodan geçirerek portakal kabuğu şekerlemesi elde eder. Bunları küçük kaplara pay ederek deepfreeze'de saklayıp, yaptığı kekler ve kurabiyelerde kullanır. Bu kurabiyelerin iç dolgusu tamamen o anne yapımı portakal şekerlemesinden.
Malzemeler ve yapılışı:
Kurabiye Hamuru için
5 su bardağı un
250 gr. yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kakao
Tüm malzemeler birlikte yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük parçalar koparılarak avuç içinde açılır.
İçine 1 tatlı kaşığı portakal şekerlemesi konarak kapatılır.
Kapatılan kısmı altta kalacak şekilde toplar yapılır.
170C'de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Kurabiyeler soğuyunca eritilmiş çikolataya bulanır ve portakal kabuğu rendesi ile süslenir.
Bu ölçüden fotoğraflarda görünen büyüklükte 22 adet kurabiye çıkmaktadır.
Afiyet olsun.