Bu mini tartların hem hamurunda hem de dış malzemesinde peynir var.
Krem peynirli hamur için malzemeler:
1 1/2 su bardağı un
125 gr. krem peynir kıvamında yumuşak beyaz peynir
125 gr. tereyağ, doğranmış
Dış Malzeme:
Lor peyniri
Beyaz peynir
Dereotu, maydanoz
1 yumurtanın beyazı (sarısı tartın kenarlarına sürmek için kullanılacak)
Un bir kaba elenip, krem peynir ve tereyağ ile parmak uçları kullanılarak hamur toparlanana dek 2 dakika yoğurulur.
Unlanan tezgaha hamur alınıp, yumuşayana dek yoğurulup, strech filme sarılır, 30 dakika buzdolabında bekletilir. Daha sonra 8 parçaya bölünüp yağlanan 10 cm.'lik tart kalıplarına yayılır. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. 15 dakika sonunda fırından çıkarılıp peynirli malzemesi tartlara pay edilerek ısısı 180 dereceye düşürülmüş fırında kenarları kızarana dek pişirilir, ılık servis yapılır.