19 Şubat 2008 Salı

Bol Çikolatalı Muffin

Kilolar aldı başını gidiyor bu aralar. "Bu gidişe bir dur demek lazım" deyip, kahve, çay yanı tatlı yapımı girişimlerimi durduruyorum bir müddet.
Muffin'ler tatlı yeme işini iyice abarttığımız son dönemden.
Nasıl yaptım? İşte tarifi...
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı küçük kıyılmış bitter çikolata parçaları
1 yumurta (hafif çırpılmış)
1/2 su bardağı ekşi krema
3/4 su bardağı süt
90 gr. tereyağ (eritilmiş)

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kaba eliyoruz. Şeker ve çikolata parçalarını ekleyip karıştırıyoruz. Karışımın ortasına bir çukur açıp, yumurta, ekşi krema, süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip, çatalla malzemeler homojen bir hale gelene kadar karıştırıyoruz.
Muffin kaplarına pay edip 12-15 dakika arası pişiriyoruz. Orta boy silikon muffin kalıpları ile 15 adet muffin çıkmakta. Fırından çıkınca,tel rafın üzerinde soğutuyoruz.

Kreması için:
50 gr. bitter çikolatayı, 1 yemek kaşığı krema ve 10 gr. tereyağ ile kısık ateşte karıştırıyoruz. Önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında bir müddet soğutup muffin'lerin üzerini kaplıyoruz.