31 Ocak 2008 Perşembe

Sevgililer Günü kurabiyeleri ve Eve Dergisi


Ocak ayının ilk haftasında çalan bir telefonda, Eve Dergisinin şubat ayı sayısının "2 kişilik sofralar ve kurabiyeler" bölümü için Aşk konseptli kurabiyeler hazırlamamın mümkün olup olmadığı soruldu.

Sevgililer günü için aldığım siparişlerden dolayı aşk konulu zengin bir kurabiye kataloğum olunca, ertesi güne çeşit çeşit kurabiyeleri yetiştirme sözü vermem zor olmadı.


Stil Danışmanı Tülin Kermen eşliğinde hazırlanan Eve Dergisi'nin yaşam sayfaları ve sevgililer gününe özel hazırladığım "Happy Cookie Day" kurabiyeleri...





24 Ocak 2008 Perşembe

Çilek Pelteli Muhallebi

Sabah işe giderken, Teoman'a akşama muhallebi sözü verince, aklıma dondurucudaki çilekler geldi. Çileklerden pelte yapıp muhallebi üzerine dökme fikrimi sevince hemen başladım yapmaya.
Çilekli pelteyi tamamen göz kararı ölçüler ile yaptım. Kıvamı ve tadı tam istediğim gibi oldu.

1 kase çilek (250 gr. kadar)
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 kahve fincanı nişasta
Hepsini birlikte karıştırıp 5 dakika kadar kaynattım. Ocağın altını kapatmaya doğru vanilya ilave edip bir taşım daha kaynatıp ılınmaya bıraktım.

Muhallebi için
1 kg. süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket toz vanilya

Süt, toz şeker, yumurta üçlüsünü karıştırarak kaynama noktasına getirdim. 3 çorba kaşığı nişastayı bir bardağa koyup, kaynattığım sütlü karışımdan nişastaya 1 çay bardağı kadar ilave edip karıştırdım. Elde ettiğim yoğun nişasta karışımını şekerli sütün içine ilave ederek koyulaşıncaya kadar karıştırıp bir taşım daha kaynattım. En arka vanilyayı ilave edip kapların içine önce muhallebi sonra pelteyi pay ettim.

23 Ocak 2008 Çarşamba

Elif'in "1 yaş" doğumgünü

Elif''in ilk doğumgünü pastası... Her ne kadar kendisi durumun farkında değilse bile pasta yapımı konusunda ben ve Süheyla çok heyecanlıydık. Hediye kutuları şeklinde bir pasta yaptım.

Çok farklı açılardan detaylı fotoğraflarını çekmek isterdim ama, katların çok ağır olmasından dolayı çökme tehlikesinden korkup son ana kadar üstüste koymaya cesaret edemedim. O yüzden yakın plan çekimi yok pastanın :) Aşağıdakiler de kız kurabiyelerimiz.

16 Ocak 2008 Çarşamba

Çukurova Rotary Kurabiyeleri




Çukurova Rotary üyelerinin rutin olarak gerçekleştirdiği ocakbaşına Süheyla'lar ile birlikte biz de katılıp misafirin misafiri olduk. Davetli olduğumuz evde yediğimiz her şey çok zevkli ve lezzetliydi. Fotoğraftakiler de benim gecenin anlam ve önemine uygun olarak yaptığım kurabiyeler.

13 Ocak 2008 Pazar

Adana Kitap Fuarı


Hem ziyaret, hem ticaret için Adana'dayız. ALTEO Yayıncılık, Adana kitap fuarına katılıyor (resmi ismiyle Çukurova Kitap Fuarı). Süheyla'nın da (görümcem olur kendileri) Adana'da olması, bu fuarı bizim için çok keyifli yaptı. İki aile dolu dolu 10 gün geçirmeyi planlıyoruz. Bu arada Elif'in de 22 Ocak'ta ilk yaş günü olması ve bizim de o tarihte buralarda olmamız ayrı bir güzellik tabii.
Kitabın yanında en güzel ne gider, kurabiye ve ılık süt :) İşte bunlar da fuar alanında ALTEO Yayıncılık standına renk katacak kurabiyelerimiz. Biz salı gününden itibaren 6 gün oradayız, bekleriz efendim.
Herkese güzel bir hafta dileği ile...

4 Ocak 2008 Cuma

Pembe Patikler

Bebek mevlüdü için hazırladığım kurabiye ve bebek şekerleri...