6 adet güllaç yufkası
1 1/2 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket şekerli vanilin
Süslemek için:
File badem, file antep fıstığı, ceviz ve kurutulmuş yaban mersini / vişne
* Sütü kaynatıp, daha sonra içinde toz şekeri ve vanilini karıştırarak eritiyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
* Güllaç yufkalarını hafifçe arkalı önlü ıslatarak servis yapacağımız kaba yaymaya başlıyoruz. İlk yufkayı yayıp, ılınan süt ile yumuşatıyoruz.
* 3 kat yufkadan sonra ben arasına file badem serpiştirdim.
* Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz ve sütü çekmesini bekliyoruz.
* Süsleme işlemini servis esnasında yapıyoruz. Özellikle güllacı hazırlarken araya serpiştirilen ceviz, güllacın renginin kararmasına sebep oluyor.
Ağız tadıyla, sağlıkla ve afiyetle geçecek bir Ramazan Ayı diliyorum herkese...