27 Haziran 2008 Cuma

Mısır Unlu Poğaça

Evde var olan, uzun zamandır kullanmadığım mısır ununu kullanmak, biraz da buzdolabında "eh artık bizi bitirsen iyi olur" diye gözümün içine bakan krema, yoğurt ve mısırı değerlendirmek için yaptığım poğaçalar bunlar.
Kapalı bir kapta bugün 3. günlerine girmelerine rağmen dokununca hala yumuşacık, ısırınca hala çok gevrekler. Mısır unundan olmalı diye düşünerek tarifimi yazıyorum.

2 yumurta (1 tanesinin sarısı hamurun üzerine, akı iç malzemesi olan peynire katılacak.)
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı mısır özü yağı
1 çay bardağı yoğurt
100 ml. krema
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
Tüm malzeme ile katı bir hamur yapıp (25 adet poğaça çıkmakta)
İstenilen iç malzeme ile doldurulur.
170 C'de 25 dakika pişirilir.
Ben iç mazleme olarak beyaz peynir, dereotu ve mısır taneleri kullandım.
Güzel bir haftasonu dileğiyle...